ΤΜΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΟΡΟΥ CID
ATHENS SECTION OF THE INTERNATIONAL DANCE COUNCIL
ΤΜΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΟΡΟΥ CIDΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΟΡΟΥ CIDΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥΒΡΑΔΥΕΣ ΠΕΜΠΤΗΣΕΜΜΕΛΕΙΑΑΡΧΕΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣΧΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣΣΥΝΔΕΣΜΟΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ 2017
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ 2016
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ 2015
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ 2014
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ 2013
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ 2010
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ 2014
 
 
 


ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ

 

Στις 29 Απριλίου, ημέρα Τρίτη, ώρα 12-12.30 ,

 

στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου

Αθηναίων, επί της οδού Ακαδημίας, αρ 56,

 

με μουσική και χορό από τη δυτική Αφρική. Μουσικοχορευτικό σχήμα:Τroupe Emma YaΑφρικάνικος χορός από την

 

 

Δυτική ΑφρικήΣεμινάριο εν όψει της Παγκόσμιας Μέρας Χορού

 

Εισηγήτρια: Κατερίνα Καρατζή

 

Κυριακή, 4/5/2014, στο θεάτρο «Δόρα Στράτου» αίθουσα Φιλοπάππου (τηλ. 210- 9212866) Αρακίνθου 33 (περιφερειακός Φιλοπάππου). Ωρες: 2,00-5.30 μ.μ.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210-2220258, 6987085928 και 6972264517 

 

Διοργανώνει: το Athens Section CID-UNESCOΒίντεο και φωτογραφίες  από την εκδήλωση:    https://youtu.be/pcwn0HArrQw
 

 

Λίγα λόγια για τον αφρικάνικο χορό...

 

 

Στην Αφρική δεν υπάρχει τίποτα πιο χρήσιμο από τον ρυθμό.

 

Ο ρυθμός σου επιτρέπει να κάνεις τα πάντα: να δουλέψεις, να γιορτάσεις, να θρηνήσεις, να καλέσεις τους θεούς, να επικοινωνήσεις, ν’ ανακουφίσεις την ψυχή σου.

 

Ο αφρικάνικος χορός, λοιπόν, o οποίος πραγματοποιείται με την συνοδεία των αφρικάνικων κρουστών (ρυθμός), είναι κάτι παραπάνω από μια τέχνη έκφρασης· είναι ένας τρόπος ζωής, ένας τρόπος ύπαρξης.

 

Λειτουργεί θεραπευτικά μέσα από τη συνειδητότητα και την ελευθερία του σώματος συνδέοντας το κάθε άτομο με την δικιά του εσωτερική ρυθμική δύναμη, πόσο μάλλον στις μέρες μας που οι άνθρωποι έχουν την τάση να ακολουθούν περιορισμένα πρότυπα κίνησης και να συσσωρεύουν παραπάνω ένταση στους μύες.

 

Το μάθημα χωρίζεται σε τέσσερα βασικά μέρη:

 

1) Ζέσταμα το οποίο έχει σκοπό, εκτός από την προθέρμανση των μυών, την απελευθέρωση του αυχένα, του στέρνου, της λεκάνης, των χεριών κατανοώντας τον τρόπο που κάθε μέρος του σώματος κινείται ξεχωριστά από το υπόλοιπο.

 

2) Εξοικείωση με τον αφρικάνικο χορό μέσα από απλά και βασικά βήματα.

 

3) Παράδοση χορογραφίας (σειρά από βήματα) και τραγουδιού εμπνευσμένα από την παράδοση της δυτικής Αφρικής.

 

4) Ασκήσεις streching και χαλάρωσης εστιάζοντας στην αναπνοή.Το μάθημα πραγματοποιείται με τη συνοδεία live αφρικάνικων κρουστών.Η Κατερίνα Καρατζή άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα αφρικάνικου χορού με τη Δάφνη Ασημακοπούλου ενώ ταυτόχρονα σπούδασε αφρικάνικα κρουστά στα "Κρουστά της Τάκη" με τον Λευτέρη Γρηγορίου και τον Νίκο Πολυχρονίδη.

 

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια αφρικάνικου χορού με τους Norma Claire, Aicha Diallo, Moise Kourouna, Mamadama Camara, Fanta Dembeleκαι σε σεμινάρια αφρικάνικων κρουστών με τους Babara Bangoura, Harouna Dembele, Davide Torti, Mare Sanogo και Μoussa Oulare, Taga Sidibe.

 

Tον Δεκέμβριο του 2010 ταξίδεψε στο Μάλι και στη Γουινέα μελετώντας τη μουσική και χορευτική παράδοση της δυτικής Αφρικής.

 

Ως performer έχει δώσει παραστάσεις με την ομάδα χορού "Anasa", την ομάδα κρουστών "Τα Κρουστά της Τάκη" με την ομάδα "African Percussion" και με την ομάδα Ubuntu Group (Ο Χορός Στο Σταυροδρόμι των Πολιτισμών, Θέατρο Δόρα Στράτου 2013)

 

Είναι μέλος του σχήματος Troupe Emma Ya και από τους βασικούς ιδρυτές του συλλόγου Watoto Africa.

 

Aπό το 2011 διδάσκει αφρικάνικο χορό σε όλες τις ηλικίες (Χώρος Τέχνης 14η Μέρα, Χορότεχνο, Booze Cooperativa, Artree κα.), και παραδίδει σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα.


 
ΤΜΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΟΡΟΥ CIDΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΟΡΟΥ CIDΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥΒΡΑΔΥΕΣ ΠΕΜΠΤΗΣΕΜΜΕΛΕΙΑΑΡΧΕΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣΧΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣΣΥΝΔΕΣΜΟΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ